Thom van Beek schaatst volgend seizoen voor de ploeg van Van Werven. De Nederlands kampioen in de Eerste Divisie hoopt zich verder te ontwikkelen binnen de ploeg van Roy Boeve.

Thom van Beek maakt de eerste grote transfer van dit marathonseizoen. De rijder uit de Eerste Divisie maakt een bijzonder goed jaar door en won zelfs al tussen de A-rijders. De overstap naar een topploeg komt dan ook niet als een grote verrassing.

Roy Boeve toont zich zeer tevreden met de kost van Van Beek. “Hij heeft het marathonschaatsen opgepakt alsof het eigen was. Hij vliegt erin, voelt zich thuis in het peloton. Met zijn hoge topsnelheid en zijn techniek is dat een gouden combinatie. We denken dat hij heel snel kan doorgroeien.” Dat denkt Van Beek, die rietdekker en meubelmaker is in dienst bij voormalig marathonschaatser Joost Juffermans, zelf ook. “Ik weet van mezelf dat ik me sneller ontwikkel als ik train met gasten die twee of drie stappen verder zijn. Daarom heb ik voor Van Werven gekozen. Ik merkte dat ook al toen ik in het verleden schaatste met mannen als Hein Otterspeer. En de klik met coach Roy Boeve en trainer Martin van Hooidonk is er.”