Een zware valpartij heeft de eerste dag van de Driedaagse overschaduwd. Op de afvalkoers bij de heren ging het mis flink mis en Erwin Mesu bleek het grootste slachtoffer.
 
Na een sprint voor afvalling ging het helemaal mis in de herenkoers. Ongeveer 15 mannen gingen tegen de vlakte en dertig messen tolden in het rond. Een daarvan belande in het been van Erwin Mesu met grote gevolgen. Meteen schoten vele mensen te hulp, waaronder ook rijders Jan Maarten Heideman en Peter Nauta. Mesu werd per brancard van het ijs gedragen en meteen naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. In eerste instantie werd gedacht aan een slagaderlijke bloeding, maar al snel bleek dat niet zo te zijn. Wel is er flinke schade aan de spieren.
 
Wel werd er nog geschaatst. Bij de dames bleek Irene Schouten weer helemaal terug in topvorm en won tweemaal. De Afvalkoers werd een prooi voor Foske Tamar van der Wal. Bij de heren werd de afvalkoers niet meer verreden. Op de puntenkoers bleek Jan Maarten Heideman de beste, Gary Hekman won de Massstart.