Theo Trul, Janinka van Weperen en Rudi Groenendal hebben de zevende marathonwedstrijd in de regio Noord/Oost op hun naam geschreven.

Bij de dames stonden 29 dames aan het vertrek voor een wedstrijd van 40 ronden. De klassementssprint halverwege de wedstrijd zorgde voor de nodige sprintsnelheid en klassementsleider Merel Bosma wist hier de vijf punten in de wacht te slepen. In de finale moest ze echter wel haar meerdere erkennen in Janinka van Weperen. Van Weperen won de wedstrijd voor Bosma en Sinnema. Met twee overwinningen gaat Merel Bosma wel aan de leiding in het klassement.

Bij de heren C-rijders stonden slechts zestien rijders aan het vertrek. Drie van deze zestien mannen wisten een ronde voorsprong te nemen op het peloton en zodoende ook de podiumplaatsen te verdelen. Theo Trul bleek de beste voor Luuk Loohuis en Marco van der Tuin. Jorrit van de Kant gaat nog altijd aan de leiding in het klassement.

Bij de masters stond een mooi peloton van 42 rijders aan het vertrek. Maar liefst acht sterke mannen wisten een ronde voorsprong te nemen op het peloton. In de sprint van deze groep bleek de snelle Rudi Groenendal uiteindelijk de snelste voor Albert Bakker en Sjouke Hellinga. Met twee overwinningen blijft Albert Bakker aan de leiding staan in het klassement.

Uitslagen