Theo Trul, Hendrika Sinnema en René van der Meulen hebben de finale van de Noord-Oost competitie op hun naam geschreven.

Theo Trul uit Assen won de finalewedstrijd in Assen bij de C-rijders. De marathonschaatser klopte zijn medevluchter Marco van der Tuin. Het tweetal had een ronde voorsprong genomen op het peloton. Peter Agten werd derde in de finalewedstrijd. Zonder een wedstrijd te winnen won Marco van der Tuin het klassement na tien wedstrijden. Van der Tuin verzamelde 252 punten, 15 meer dan de nummer twee Jelmer van Vilsteren. Derde werd Marco Hagedoorn uit Een.

Bij de dames won Hendrika Sinnema de wedstrijd. Sinnema klopte in de massasprint Merel Bosma en Corina Dijkstra. Ondanks haar overwinning kon Sinnema de sterke Merel Bosma niet afhouden van de eindoverwinning in het klassement. Merel Bosma behaalde drie overwinningen en totaal 358,3 punten. Sinnema won ook driemaal en werd tweede in het klassement. Derde in het klassement werd Andrea de Jong.

Bij de masters zegevierde René van der Meulen. Van der Meulen rekende in een kopgroep van vier af met medevluchters Jacob Drenth en Herman Veneman. Harry Schut had net als de eerste drie mannen een ronde voorsprong op het peloton, maar moest genoegen nemen met plaats vier. Albert Bakker zegevierde met twee overwinningen in het klassement voor Rudi Groenendal en Kurt van de Nes.

Uitslagen