Vandaag en gisteren zijn onder prachtige omstandigheden de trials afgewerkt voor het WK. De keuzeheren worden voor een lastige keuze gesteld, want de verschillen tussen de mogelijke gegadigden lijken miniem.
 
Crispijn Ariëns is met afstand de beste man op de lange afstand en Michel Mulder op de sprintafstanden. Mark Horsten, die beide afstanden kan, is ook verzekerd van zijn plaats, maar de rest van de ploeg blijft een moeilijke keus. Er lijken drie beschikbare plaatsen te zijn. Mocht er besloten worden dat er een extra sprinter mee moet dat zal Sander de Graaff zich kwalificeren. De Graaff werd tweede tijdens de trials, maar moet Mark Horsten (reed geen finale 500 meter) en Michel Mulder voor zich dulden in de rangorde. Op het WK mogen per afstand slechts twee rijders in actie komen dus bij eventuele kwalificatie zullen er weinig afstanden zijn voor de Graaff.
 
Desly Hill neemt vrijwel zeker minstens één rijder mee voor de lange afstanden. Gary Hekman, Koen Verweij, Niels Mesu en Sjoerd Huisman lijken hier de belangrijkste kandidaten voor. Niemand van deze rijders kon zich echter onderscheiden tijdens de trials en dat maakt de keuze niet gemakkelijker. Overigens werd Bart de Vries knap tweede achter Crispijn Ariëns op de puntenkoers in Almere. De Vries reed gisteren echter geen afvalkoers en selectie voor het WK lijkt dus niet mogelijk. Koen Verweij, geplaatst voor het WK marathon, liet de wedstrijden van vandaag aan zich voorbij gaan. Wat dat inhoudt voor zijn kwalificatie is nog niet duidelijk.
 
Bij de dames zijn Bianca Roosenboom, Irene Schouten en Manon Kamminga al zeker van het WK en deze rijders lieten hun vorm ook tijdens de trials zien. Omdat Elma de Vries en Mariska Huisman zich niet volgens de regels wisten te kwalificeren moeten ze er op hopen dat ze worden aangewezen.