Marathonschaatsers Antwan Tolhoek en Lisanne Soemantha laten de Weissensee dit seizoen schieten. Beide marathonrijders zijn niet fit genoeg om de zware wedstrijden op de Weissensee te rijden.

Aanstaande dinsdag start de Weissensee 2014. De eerste Alternatieve Elfstedentocht voor toerrijders staat dan op het programma. Op zaterdag 25 staat de Aart Koopmans Memorial op het marathonagenda, de eerste wedstrijd in de Grand Prix. Antwan Tolhoek en Lisanne Soemantha zullen hier echter niet aan de start verschijnen.

Tolhoek heeft te kampen met de mycoplasma bacterie. Inmiddels heeft de Zeeuw wel een antibioticakuur gehad, maar moet hij nog voorzichtig zijn met de trainingsintensiteit. Voor de rijder uit de ploeg van Henk Angenent komt de Weissensee dan ook echt te vroeg.

SoemanthaTegenover schaatsen.nl laat Soemantha weten niet fit genoeg te zijn om te starten op de Weissensee. Het seizoen voor Soemantha is echter nog zeker niet voorbij. “Dat is echt een beetje voorbarig. Ik heb nu besloten niet naar de Weissensee te gaan, en dat was al een moeilijk besluit. Ik geniet altijd bijzonder op de Weissensee en vind het echt heel jammer dat ik deze editie voorbij moet laten gaan.”