Een beetje mokkend stapte Ingmar Berga onlangs in Alkmaar van het ijs. De Drent was als derde over de streep gekomen en dat zinde hem niet helemaal. Typisch Berga. Drie maanden eerder brak hij nog z’n enkel, nu al ontevreden met een derde plaats. Tekenend voor de gedrevenheid van de man die begin januari in Dronten zijn nationale titel verdedigt.

Het was toch wel een bijzonder momentje, daar in Alkmaar. Pas de vierde wedstrijd van Ingmar Berga op het hoogste niveau sinds hij in Haarlem zijn rentree maakte. Veel rijders zouden in zo’n situatie jubelend over de finish komen, maar Berga niet. ,,Het was echt een mindere wedstrijd van me, zoals eigenlijk de hele week al iets minder was. Ik voelde me moe. En ik weet dat ik beter kan. Daarom baalde ik eigenlijk nog wel’’,

Het hele verhaal over de revalidatie van Berga, zijn ploeg BAM en de concurrentie leest u in het decembernummer van ProSkating Magazine.