Thom van Beek heeft de Eindhoven Trofee op zijn naam geschreven. Van Beek sloeg zijn slag op de afsluitende drie kilometer waarop hij Jos de Vos in het klassement passeerde. Pim Cazemier finishte als derde.

De eerste afstand van zondag, de vijftienhonderd meter, werd een prooi voor Frank Hermans. Hermans kwam tot een tijd van 1.51,91 en bleef daarmee Thom van Beek en Jos de Vos nipt voor. Van Beek kwam tot 1.51,93 en De Vos tot 1.51,94. Winnaar Hermans, na de vijftienhonderd meter tweede in het klassement, besloot de drie kilometer niet te rijden. Hermans voelde zich niet fit en wilde geen risico lopen voor de rest van het seizoen.

Op de drie kilometer sloeg Van Beek zijn slag. Van Beek reed naar een tijd van 3.52,88 en dat bleek voldoende voor de eindoverwinning in de Eindhoven Trofee. Tweede op de drie kilometer werd Jos de Vos, tot de laatste afstand nog de leider in het klassement. De Vos noteerde een tijd van 3.56,31.

Van Beek maakt een opvallend seizoen door. De langebaanschaatser, of is het nu marathonschaatser, rijdt dit seizoen zeer opvallend in de Eerste Divisie. Van Beek gaat ruimschoots aan de leiding in het klassement en won al meerdere wedstrijden. Ook na het missen van de wedstrijd dit weekend in Assen blijft Van Beek de concurrentie voor.

Uitslagen