Met nog minder dan een jaar te gaan tot de Olympische Spelen in Sotsji kiest bondscoach Arie Koops voor een kleine selectie waaruit hij de ploeg voor de Olympische Spelen wil kiezen.

Bij de mannen selecteerde Koops Jorrit Bergsma, Koen Verweij en TVM-rijders Kramer en Blokhuijsen. Bij de dames werden Ireen Wüst, Linda de Vries, Diane Valkenburg, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors aangewezen. Een kleine ploeg, maar volgens Koop noodzakelijk op weg naar succes tijdens de Spelen. “We komen in de beslissende fase”, benadrukt Arie Koops tegenover schaatsen.nl. “We hebben tot aan de Spelen nog zes internationale ploegenachtervolgingswedstrijden. Dan moet je trainen, racen en perfectioneren wil je bij de Winterspelen in Sotsji voor de hoofdprijs kunnen gaan. Nog meer proberen in andere samenstellingen, levert dan niets meer op.”

De meest opvallende naam is natuurlijk die van Jorien ter Mors. De shorttrackster is voornemens tijdens de Spelen een dubbel programma te rijden met Shorttrack en langebaan en de ploegenachtervolging zou daar eventueel in kunnen passen.