Column Margot Boer:

Deze zomer begon allemaal wat rommelig en vooral vol onzekerheid over het komende seizoen, maar daar is nu een einde aangekomen met een mooie nieuwe sponsor genaamd LIGA. Van deze sponsor hadden wij niet durven dromen. Zo een mooi en goed en groot bedrijf die zijn naam wil binden aan ons schaatsteam.

In één woord gewéldig! LIGA als echt Nederlands bedrijf past natuurlijk super bij zo een pure Nederlandse sport als schaatsen. De doelgroep van LIGA zijn dames, en daarom past het ook zo ontzettend mooi bij ons damesteam.

Vanaf nu kunnen wij de volledige focus weer leggen op het schaatsen en op het behalen van onze doelstellingen. Dat was deze zomer wel even anders. Op het moment dat wij met zijn drieën kwamen te staan hebben Henk Timmer en Ron Mulder meteen de handen ineen geslagen om ons te helpen en een team, met alles wat daarbij komt kijken, om ons heen te bouwen. Via hen, en het bedrijf Triple Double, is deze overeenkomst met LIGA tot stand gekomen.

Wij zijn deze zomer door allerlei lieve mensen enorm ondersteund om ons toch zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Dit begon al direct met een super gaaf kleding pakket dat Craft voor ons beschikbaar stelde, mooie zeer opvallende roze kleding. En daarnaast bood het Van der Valk Hotel in Wolvega en in Ridderkerk ons een verblijf aan om ons trainingskamp daar te beleggen. En heeft Aad Ouborg zijn Princess Hotel in Seefeld beschikbaar gesteld voor een trainingskamp op hoogte. Zo hebben wij toch in die rommelige periode goed met elkaar kunnen trainen en een goede basis kunnen leggen voor komende winter.

Ronny Groeneveld heeft ons zijn diensten aangeboden, en ook daar waren wij dolblij mee. Zo konden wij fitheidstesten doen op de fiets, en bood hij aan mee te gaan op kamp als fysiotherapeut. Sindsdien maakt hij deel uit van het begeleidingsteam. Mede door hem rijden wij nu ook op super-de-luxe Cannondale fietsen. Die fiets is zo mooi dat het bijna zonde is om er op te gaan fietsen, maar ja wij gaan er wel stukken harder op fietsen! Naast een supermooie fiets hebben wij ook een gave sieraden lijn, Xen, waarvan wij onze sieraden mogen dragen.

Maar nu staat de winter dus voor de deur en zijn de eerste wedstrijdjes alweer gereden. Over een maand is het NK Afstanden alweer en worden de eerste titels en World Cup tickets weer verdeeld. Wat zou het mooi zijn om dit jaar een LIGA podium te hebben bij de wedstrijden. Dat is echt iets waar wij in ons team van dromen. Vooral ook omdat ik dan eindelijk van die eeuwige vierde plek af zou zijn. Het gevoel van ‘je reed hartstikke goed, maar je kwam net te kort voor het podium’ dat gevoel zou ik dolgraag nooit meer willen hebben! Dus hup, laat de wedstrijden maar komen en we zullen zien wat deze winter ons zal brengen…

Margot Boer