Bart Veldkamp is bezig om een schaatsteam te creƫren rond de Belg Bart Swings. Om het budget rond te krijgen lijkt het aantrekken van enkele Nederlanders noodzaak.

Bart Swings is de revelatie van het langebaanseizoen en won afgelopen weekend zijn eerste World Cup wedstrijden tijdens de finale in Heerenveen. Volgend jaar tijdens de Spelen in Sotsji wil hij goud en dat lijkt zeker niet onmogelijk. Coach Bart Veldkamp begeleid de jonge Belg en wil een eigen team starten.

Veldkamp op Sporza: “Sowieso wordt het een team rond Bart Swings en de andere Belgen (Maarten Swings en Ferre Spruyt). En als het budgettair mogelijk is, dan zullen we daar enkele Nederlanders inpassen. Maar het is ook uit pure noodzaak. De huidige budgetten zijn heel beperkt. Bart krijgt steun van het BOIC en Bloso, maar de schaatsbond heeft beperkte financiĆ«le middelen. Dus moeten we zelf op zoek naar een budget om de werking rond Bart en het team te optimaliseren. We willen op een niveau komen dat we kunnen wedijveren met de Nederlanders.”

Een naam die veelvuldig wordt genoemd is die van Jan Blokhuijsen. Blokhuijsen werkte eerder al samen met Bart Veldkamp en gaf deze week aan niet verder te willen bij TVM en die ploeg volgend jaar te verlaten.

Over mogelijke sponsornamen kan Veldkamp nog niets zeggen.