Team Brabant heeft het budget voor de marathonploeg voor volgend jaar al rond. Sponsor HTC verdubbelde onlangs de sponsorbijdrage en dat zorgt voor een kwart meer budget.
Schaatsen.nl meldt dat Team Brabant het budget voor volgend schaatsseizoen zo goed als rond heeft. Met de verdubbeling van HTC en de continuering van de sponsorgelden van VTN kan de ploeg verder bouwen. De verdubbeling van de sponsorgelden van HTC zal ongetwijfeld te maken hebben met de goede prestaties van de ploeg op de Oostenrijkse Weissensee. De ploeg van trainer Frank Fiers won daar verrassend de ploegenachtervolging. Ook op de 200 kilometer maakte de ploeg indruk. Jochem Uithoven reed diep in de finale alleen vooruit, maar werd uiteindelijk vijfde.

De ploeg van Team Brabant blijft in tact, dus met de rijders Pieter-Jan van Eck, Jochem Uithoven, Robert van Dalen, Nick Uithoven en Dinant Nieuwkoop. Daar blijft het niet bij. “Er zijn nog plekken vrij, waarvan we er in ieder geval eentje willen invullen. Op welke manier, daar zullen we de komende tijd naar kijken.”

De ploegleiders Koen Lankhaar en Frank Fiers kunnen dat in alle rust doen. De Jong: “Want financieel gezien is alles voor volgend seizoen al rond.”