Waar Bart Swings rijdt dit seizoen wint hij. Alleen op de korte 300 meter moet hij vaak nog iemand voor laten. Bij de dames won Sabine Berg de meeste afstanden.
 
Dit weekend stond de vijfde wedstrijd in het kader van de Europa Cup op de skeelerkalender. Op de snelle baan van Mechelen reed een beperkt deel van de wereldtop, omdat er vele andere wedstrijden stonden gepland dit weekend.
 
Bij de heren zeer snelle tijden op de 300 meter. De Duitser Etienne Ramali reed met 24,239 zelfs een nieuws Duits record en won deze afstand. Bart Swings klokte 24,297 en werd tweede. Niels Provoost werd derde met 24,706. Bij de dames won de Belgische Anke Vos de 300 meter. Vos kwam tot een tijd van 27,685 en liet de Duitse Berg en de Zweedse Gustafsson achter zich.
 
De rest van de afstanden werd bij de mannen gewonnen door de beresterke Bart Swings. Swings liet op de 500 meter de Italiaan Cassioli achter zich. Op de puntenkoers en puntenafvalkoers was Swings ook te sterke voor de rest van het veld. Ruurd Dijkstra werd op beide lange afstanden knap vijfde. De 500 meter bij de dames ging naar de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Lollobrigida bleef Berg en Gustafsson voor. De twee lange afstanden werden een prooi voor de Duitse Sabine Berg.

Uitslagen