De eerste dag van de Europa Cup in het Belgische Zandvoorde zit er op. Bart Swings wint overtuigend de puntenkoers. Crispijn Ariëns en Bianca Roosenboom behalen het podium.
 
Bianca Roosenboom heeft een goede prestatie neergezet op de 300 meter in Zandvoorde. De Nederlandse kwalificeerde zich als tweede voor de finale en werd uiteindelijk ook tweede. Alleen de Duitse Schimek was met 27,463 te snel. Roosenboom kwam zelf tot 27,795. Manon Kamminga werd vierde. Bij de heren plaatste Michel Mulder zich als eerste voor de finale. In de finale kon hij dat niet herhalen en werd vierde. Het veld zat erg dicht op elkaar. De Belgische winnaar Vandenberghe klokte 25,280. Mulder werd vierde met 25,399.
 
Op de lange afstand bij de dames ging de overwinning naar de Française Nathalie Barbotin, tenminste zo leek het. Barbotin werd na de wedstrijd gediskwalificeerd. Deborah Marchand profiteerde hiervan en won de wedstrijd voor haar Franse landgenote Halbout en de Duitse Berg.
 
Bij de mannen liet Bart Swings er geen misverstanden over bestaan wie de beste rijder is op de puntenkoers. De Belg behaalde overtuigend de meeste punten voor zijn ploeggenoot Ewen Fernandez. Crispijn Ariëns werd dankzij een sterk slot derde.

Uitslagen en foto