Arjan Stroetinga en Danielle Bekkering hebben de vijfde KPN Marathon Cup van het seizoen op hun naam geschreven. Voor Stroetinga betekende de zege in Heerenveen al de derde overwinning van het seizoen.
 
De wedstrijd bij de heren, die ging over slechts 100 ronden, kwam traag op gang. Lange tijd gebeurde er niet heel veel en werden ontsnappingen snel in de kiem gesmoord. Tot 20 ronden voor het einde toen een groep van 14 rijders het peloton wisten te dubbelen. In de finaleronden hield de ploeg van BAM het tempo hoog en was ontsnappen bijna onmogelijk. Sprinter Arjan Stroetinga werd perfect afgezet door Jorrit Bergsma en Ingmar Berga. Bergsma won uiteindelijk de sprint voor zijn ploeggenoot Berga en Crispijn Ariëns. Door zijn zege neemt Stroetinga de leiding over in het klassement.
 
Bij de dames zorgde Danielle Lissenberg-Bekkering voor een grote verrassing. De rijdster uit de ploeg van Renault klopte in een sterke kopgroep Maria Sterk en Elma de Vries en pakte daarmee haar 62e overwinning uit haar schaatscarrière. Een record, want al anderhalf jaar lang stond ze met 61 overwinningen op een gedeelde eerste plaats met Atje Keulen-Deelstra.
 
Snelle marathons
Zowel bij de heren als de dames werd de snelste marathon ooit gereden. De heren hadden 50minuten en 32 seconden nodig voor 100 ronden. Dat komt neer op een gemiddelde rondetijd van 30,3. De dames werkten 60 ronden af in 32 minuten en 32 seconden. Dat is 32,5 seconden gemiddeld per ronde.

Uitslagen