Iedere sporter kent het. Stinkvoeten. Of het nu de schaatsen, skeelers of gewoon de hardloopschoenen zijn, onaangenaam blijft het altijd. Maar daar is nu definitief een oplossing voor.
 
De oplossing zijn smellies. De oorzaak van nare geurtjes in uw schoenen is de opname van vocht. Dit vocht komt zowel van buiten in de vorm van bijvoorbeeld regen maar met name ook van binnen in de schoen. Tijdens het sporten scheidden onze voeten namelijk vocht af in de vorm van zweet. Dit zweet wordt opgenomen door de schoenen en vormt zo een ideale vochtige omgeving voor de groei van bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een vervelende geur in de schoenen kunnen op de langere termijn ook vervelende effecten zoals voetschimmels veroorzaken. Het is daarom van belang dat de groei van bacteriën in de schoenen tegen te gaan. Het laten drogen van de schoenen is hierbij vaak niet toereikend en het langdurig bewaren van de schoenen in een vriesvak om zo de bacteriën te doden is ook geen praktische oplossing.
 
Smellies bieden u deze oplossing wel. De pads die 3 – 5 maanden te gebruiken zijn, bevatten bijzonder actieve vochtabsorberende korrels van Polystyrol die uw schoenen zeer snel van ongewenst vocht ontdoen. De droogtijd van uw schoenen wordt zo drastisch verkort. Uit onderzoek blijkt dat bevochtigde schoenen, gevuld met Smellies, na 2,5 uur nog slechts 30% restvocht bevatten. Dit terwijl het restvocht in schoenen die zonder Smellies te drogen zijn gelegd na 2,5 nog ruim 70% bedraagt.
 
Naast de vochtabsorberende korrels bevatten de Smellies tevens Farnesol, een prettig geurende olie. Dit zorgt ervoor dat Smellies de schoenen niet alleen vochtvrij maken maar ook een prettige geur achterlaten. Uw schoenen blijven daardoor fris en gaan bovendien langer mee daar overtollig vocht een belangrijke oorzaak is voor de slijtage van uw schoeisel.
Loop daarom niet door met vochtige, stinkende schoenen en bestel vandaag nog uw Smellies.