De Deen Stefan Due Schmidt en zijn broer Philip rijden deze zomer voor Maple International. Tijdens het Maple Skate kamp in het Italiaanse San Benedetto del Tronto werd de overeenkomst gesloten.

stefan-philip

De gebroeders Due Schmidt

De 19-jarige Stefan is een bekende naam in het internationale skeelerpeloton. De Deen behaalde al veel ereplaatsen op grote internationale toernooien en geld als het grootste Deense talent op wielen. Vorig jaar werd hij Europees kampioen op de marathon bij de junioren A in Nederland. Zijn broer Philip is twee jaar jonger en behaalde vorig jaar tijdens het EK in Geisingen een bronzen medaille op de punten- afvalkoers.

Voor de twee broers uit Denemarken is het EK in Geisingen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In de aanloop naar dit toernooi zullen ze ook andere grote internationale toernooien rijden in de kleuren van Maple.

Maple Skate, dat onlangs met haar sponsoractiviteiten de weg insloeg gericht op stimulans van skeelertalent, is blij met de nieuwe aanwinsten en hoopt op mooie races en goede resultaten.

Ploegen Maple

Maple Nationaal
Louis Hollaar, Aron Brouwer, Richard Oomen en Marco Hagendoorn, Chantal Oosterkamp en Yordi Martens. Dit team word internationaal aangevuld met Arno Kruims, Maaike Verwey, Bauke de Jong, Mandy Groot, Tim Kieftenburg, Twan Berlijn, Tjeu Berlijn, Simone Warmedam & Jitske de Jong.

Maple Internationaal
Evert Hoolwerf, Lars Scheenstra, Corina Dijkstra en Sander de Graaff.

Maple girls junior team
Clara Luleich (DE), Emese Palenstijn (NL), Tiana Troch (BE), Malwina Fituch (PL)
Maple Internationaal Junior
Gerrie van Lingen, Tim Siegel, Chris Huizinga, Maya de Jong en Kirsten Joustra, Louis Hollaar, Stefan Due Schmidt en Philip Due Schmidt