Het EK is afgelopen, tijd dus om een balans op te maken van de resultaten in Hongarije. Met een gouden, vier zilveren en vijf bronzen medailles doet Nederland het aanzienlijk minder dan vorig jaar.
 
Vorig jaar in ‘eigen huis’ kende Nederland een erg sterk toernooi. Maar liefst vier gouden medailles werden er gewonnen. Voor de Nederlandse ploeg dit jaar lag er de schone taak om deze prestatie te evenaren, dat lukt  echter bij lange na niet.
 
De enige Nederlandse gouden medaille ging toch wel verrassend naar Kamminga. Lange tijd was de deelname van Kamminga onzeker door een fietsongeluk. Toch haalde Kamminga het EK en verdedigde met succes haar Europee titel.
 
Kamminga was echter ook het enige lichtpuntje van de Nederlandse damesploeg. Bianca Roosenboom en Elma de Vries toonden geen topvorm en Irene Schouten, die op het laatste moment op werd geroepen voor het EK had naar eigen zeggen te weinig op skeelers gestaan om echt mee te spelen om de medailles.
 
Bij de mannen Kende Michel Mulder vooral een toernooi van net niet. Net geen goud op de 300 meter en net geen goud op de 500 meter. Ook op de aflossingskoers lukte het net niet en werd Nederland tweede. Voor Mulder betekenden de twee individuele medailles op de sprint wel zijn eerste twee medailles ooit op een EK baan(individueel). Mark Horsten kende een goed toernooi met zijn eerste medaille (brons) op een EK. Er had zeker nog meer ingezeten, want in zijn race op de duizend meter werd hij pas in de laatste bocht voorbijgestreefd door twee Italianen. Crispijn Ariëns kende een ongelukkig toernooi. Hij werd weliswaar knap vierde op de afvalkoers, maar op de punten/afvalkoers kwam hij ten val. Debutanten Ruurd Dijkstra en Niels Mesu verzetten goed werk voor de ploeg.
 
De junioren A kenden een teleurstellend toernooi met erg veel vierde en vijfde plaatsen. Vorig jaar wisten Ruurd Dijkstra (o.a. goud) en Lars Scheenstra nog medailles te behalen voor Nederland. Ook de jeugd, junioren b en kadetten, waren weinig succesvol. Met twee zilveren en een bronzen medaille presteerde de jeugd wel beter dan vorig jaar, maar in verhouding tot enkele jaren geleden is dat zeer matig.