Jarenlang hebben beide sponsoren het marathonschaatsen en de skeelersport een warm hart toegedragen; De Haan Westerhoff zeven jaar in het marathonschaatsen en Power-play tien jaar in zowel de skeeler- als marathonschaatssport.
 
Na een jaar van uitstekende samenwerking en ondanks een paar mooie sportieve successen, is de knoop toch definitief doorgehakt: beide sponsoren stoppen er na dit winterseizoen mee. Ieder voorzich motiverende redenen.
 
Al in een eerder stadium heeft trainer Bram Sikma bij beide sponsoren en de rijders  aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen, na een mooie en vruchtbare samenwerking van drie jaren als trainer, een sabbatical jaar gaat inlassen.
 
Power-play had afgelopen zomer al bekend gemaakt om als sponsor met het skeeleren te stoppen. Er heerst in dit bedrijf een grote onvrede over het beleid van de KNSB. Dit schaatsseizoen kwam daar een nieuw conflict omtrent de sponsoruitingen op de leiderspakken tijdens de huldigingen bij. Er wordt in KPN kleding gehuldigd, terwijl de sponsoren ver weg de grootste financiële bijdrage voor het marathonschaatsen leveren.
 
Voor beide sponsoren die jarenlang garant stonden voor een groep getalenteerde rijders, die hun beste prestaties nog moeten behalen in de komende jaren, was het een moeilijk maar weloverwogen besluit. Er is bewust voor gekozen om dit besluit vroegtijdig aan de rijders bekend te maken, zodat ze in alle rust een nieuwe ploeg kunnen vinden die bij de persoonlijke ambities past en die hun verdere ontwikkeling positief beïnvloedt.