Onder perfecte omstandigheden werd woensdag de finale verreden van de baancompetitie. Michel Mulder baarde o.a. opzien door een zeer sterke 24,803 op de 300 meter tijdrit.
 
Na een seizoen vol baanwedstrijden kreeg de baancompetitie een mooi slot in Nijeveen. In tegenstelling tot eerdere baanwedstrijden dit seizoen waren de weergoden de wedstrijd in Nijeveen gunstig gezind. Op de sprintafstand bij de heren, de 300 meter, liet Michel Mulder zien klaar te zijn voor het EK. Met een tijd van 24,803 reed hij bijna een seconde sneller dan de nummer twee Mark Horsten. Derde werd Lars Scheenstra. Door zijn zege greep Mulder ook de eindoverwinning in de baancompetitie, voor Ter Haar en Horsten.
 
Bij de dames realiseerde Bianca Roosenboom de snelste tijd. Roosenboom liet de klok stilstaan op 27,793 en bleef Brooke Lochland voor. Lisanne Buurman greep de overwinning in het klassement. Buurman bleef Annemarie Boer en Bianca Roosenboom voor.
 
De puntenkoers bij de mannen werd een titanenduel tussen Crispijn Ariëns en de Fransman Yann Guyader. Guyader bleek uiteindelijk toch een stapje beter en won de wedstrijd. Ruurd Dijkstra werd derde. Door zijn tweede plaats kwam de overwinning in het klassement van de lange afstanden niet meer in gevaar voor Ariëns. Ian van Zutphen werd tweede, Niels Mesu derde.
 
Bij de dames won Brooke Lochland de de puntenkoers. Lochland let haar ploeggenote Elma de Vries achter zich. Irene Schouten werd derde. Annemarie Boer, zevende in Nijeveen, won het klassement. Lisanne Buurman werd tweede, Hilde Goovaerts derde.

Uitslagen