Jan Smeekens heeft de World Cup wedstrijd over 500 meter gewonnen in het Chinese Harbin. Michel Mulder finishte als tweede. Ook Otterspeer en Boer op het podium.
 
Niet bijzonder snelle tijden in Harbin, maar wel een bijzonder resultaat. Op de 500 meter mannen stonden twee Nederlanders op het podium. Bijna waren het er drie, want Ronald Mulder werd vierde. Smeekens bleek de beste in een tijd van 35,15. Michel Mulder was slechts vijf honderdsten langzamer. Joji Kato werd derde. In het klassement staat Smeekens nu stevig aan de leiding, voor Kato en Mulder.
 
Bij de dames won de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee haar vijfde World Cup van het seizoen. Margot Boer bleek de beste Nederlandse op plaats vijf. Op de duizend meter haalde ze het podium wel en werd ze derde. In Harbin waren vele toprijdsters zoals Nesbitt, Richardson, Leenstra en Van Beek niet aanwezig.
 
Op de duizend meter bij de mannen ging de zege naar Shani Davis. In een tijd van 1.10,05 klopte hij Hein Otterspeer nipt met twee honderdsten. Samuel Schwarz, die vorige week ook al verraste, werd derde op slechts vijf honderdsten van Davis. Kjeld Nuid werd vierde op acht honderdsten van winnaar Davis.