Jan Smeekens heeft vandaag de tweede vijfhonderd meter van dit weekend gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Inzell. Smeekens reed geen vlekkeloze rit, maar klokte met 34,91 wel de snelste tijd.

In Inzell heeft Jan Smeekens zijn eerste World Cup wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Op de vijfhonderd meter liet hij de verrassende Duitser Nico Ihle en Michel Mulder achter zich. Smeekens kende zeker geen vlekkeloze rit. In de laatste bocht had hij een flinke misser waardoor hij de bocht uitzeilde. Toch wist hij zijn snelheid goed vast te houden en dat resulteerde in de snelste tijd van de dag.

In de laatste rit wist de Duitser Nico Ihle zijn opponent Ronald Mulder te verslaan. Ihle reed een goede rit en liet de klok stilstaan op 34,97. Ronald Mulder opende weliswaar goed, maar het vervolg van zijn race was te gehaast en in de laatste buitenbocht maakte hij nog eens een flinke missen. Door zijn misser werd Ronald Mulder slechts achtste. Michel Mulder, gister nog op plaats vijf, werd in 35.00 vandaag derde.

Door zijn zege neemt Michel Mulder de leiding in het klassement over van Tae-Bum Mo. Mo is niet aanwezig in Inzell en zal volgende week ook niet rijden in Heerenveen. Ronald Mulder staat derde.

Klassementen & Uitslagen