Jan Smeekens heeft opnieuw de 500 meter gewonnen tijdens een Essent ISU World Cup wedstrijd en dat is al zijn zesde zege op rij in World Cup verband.
 
Jan Smeekens is over twee weken in Sotsji de torenhoge favoriet voor de WK titel. De supersprinter won zijn zesde 500 meter op rij en won bovendien met overmacht het eindklassement in de World Cup. In Heerenveen werd Joji Kato opnieuw tweede en de Japanner eindigde ook als tweede in het eindklassement. Michel Mulder finishte als derde. Jan Smeekens zal samen met de gebroeders Mulder Nederland vertegenwoordigen op het WK.
 
Bij de dames realiseerde Oenema de derde tijd. De rijdster uit de ploeg van Liga reed met 38,10 nipt sneller dan vrijdag. Sang-Hwa Lee won voor de negende maal dit seizoen. De Zuid-Koreaanse bleef de Chinese Wang in een tijd van 37,77 met een honderdste voor. Jenny Wolf, die vrijdag nog won, moest genoegen nemen met plaats vier. Laurine van Riessen werd zesde, Anice Das dertiende. Van Riessen en Oenema zullen op het WK waarschijnlijk ook Margot Boer tegenkomen. De zieke Boer rijdt dit weekend niet, maar mag op basis van de stand in de World Cup rekenen op een uitnodiging.