Met het wereldkampioenschap achter de rug en de eerste ijsbanen in Nederland geopend lijkt het skeelerseizoen 2012 voorbij. Dat is echter zeker niet het geval, want vele competities moeten nog worden afgerond.
 
De KPN Inline competitie is zelfs een van de weinige grote competities die ten einde is, samen met de reeks in de World Inline Cup. Zo staan er in de Europa Cup nog twee wedstrijden op het programma. Baanrijders kunnen aankomend weekend in het Poolse Slomkzyn terecht voor de voorlaatste wedstrijd in deze competitie. Op 6 oktober wordt de laatste Europe Cup verreden in het Duitse Geissingen. Veel deelname, zeker van Nederlandse rijders, wordt er echter niet verwacht tijdens deze twee laatste wedstrijden.
 
De laatste topwedstrijd van het seizoen is traditioneel gepland in Berlijn. Op 29 september vindt daar de grootste skeelermarathon ter wereld plaats. Sinds enkele jaren maakt de wedstrijd geen deel meer uit de World Inline Cup, maar het deelnemersveld is nog altijd zeer goed.
 
Ook in de Franse en Duitse competitie moeten de laatste etappes nog worden verreden. De German Inline Cup kent haar laatste etappe op 10 oktober in Keulen. In de Franse competitie staan nog twee wedstrijden gepland. In Lugdunum wordt komend weekend gereden en in het laatste weekend van september staat de finale gepland in Les Herbiers.