Deze zomer blikt ProSkating elke vrijdag vooruit op het komende skeelerweekend. Dit weekend staat in het teken van de ‘echte’ aftrap van het skeelerseizoen. Er worden in Nederland maar liefst drie toertochten verreden, de Mijnten Inline Cup en Van Lingen Competitie gaan van start en internationaal staan er diverse wedstrijden op het skeelerprogramma.

Nederlandse skeelerwedstrijden

In Arnhem gaat dit weekend de Mijnten Inline Cup van start. Op de snelle 400-meter baan komen de rijders uit de regio aan de start. De Mijnten Inline Cup bestaat uit maar liefst veertien wedstrijden. Het seizoen begint deze zaterdag en eindigt op 20 september in Amersfoort. De Mijnten Inline Cup is een regionale competitie die wordt verreden in het midden van Nederland. De wedstrijden van de jeugd starten in de ochtend om 9:30.

In Zwaagwesteinde kan de jeugd dit weekend weer beginnen aan de competitie. Skeelervereniging Ids organiseert de eerste wedstrijd in de Van Lingen competitie. De Van Lingen competitie is een regionale skeelercompetitie die wordt verreden in het noorden van het land. De wedstrijden beginnen om 10:00 op de skeelerbaan in Zwaagwesteinde.

Toertochten

LentebloesemtochtVorig weekend werd het toerseizoen afgetrapt in Sneek. Dit weekend is er meteen een sterk vervolg met maar liefst drie toertochten. In Heerde wordt de Lentebloesemtocht verreden. De Lentebloesemtocht is een prachtige tocht over de Veluwe van 20, 40 of 60 kilometer. In het Brabantse Brakel wordt zaterdag de Loevensteintocht verreden. De Loevensteintocht is een vrije tocht over 10, 30 of 50 kilometer. Op zondag wordt in Utrecht de Nedereindse Berg Toertocht georganiseerd. De Nedereindse Berg Toertocht is een tocht dwars door het Groene Hart. De tocht gaat over een afstand van ongeveer 55 kilometer en wordt begeleid door fietsers.

Internationale skeelerwedstrijden

cartaz_terras_infante_2014Op de internationaal skeeleragenda staan dit weekend twee wedstrijden. In het Franse Vannes gaat de Coupe de France van start. De Coupe de France is de Franse marathoncompetitie. De wedstrijd wordt zondag verreden. In het Portugese Lagos start vandaag (4 april) de Terras do Infante. Deze wedstrijd wordt voor de elfde keer verreden en kan vaak pronken met een sterk internationaal deelnemersveld. Ook Nederlanders reisden vaak af zo vroeg in het seizoen naar dit piste- en wegtoernooi.

Note: Hebben we een wedstrijd gemist? Laat het aan ons weten via info@proskating.nl