Het is even schrikken bij het zien de foto’s. De skeelerpiste in het Belgische Zandvoorde is volledig gesloopt. Gelukkig wordt de baan ook weer opgebouwd en volledig vernieuwd zodat de baan aan de internationale eisen voldoet.
 
Vele duizenden wedstrijdrijders uit veel verschillende landen hebben de afgelopen jaren hun wedstrijden gereden op de supersnelle piste van Zandvoorde. Wie kan zich niet de fantastische inhaalactie herinneren van Pascal Briand op de het WK duizend meter of de ongekende zeges van grootheden als Diego Rosero en Chad Hedrick. Het is even slikken voor veel mensen, want dergelijke wedstrijden op die baan behoren voorgoed tot het verleden.
 
De skeelerliefhebber hoeft echter niet te treuren. De club is druk doende om de baan volledig weer op te bouwen tot een nog snellere piste die volledig voldoet aan alle internationale eisen. Dat moet ook wel want in 2013 vindt het WK plaats in het Belgische skeelerdorp. Zwaantjes Rollerclub zal op haar website regelmatig nieuws posten over de voortgang van de piste.

Zwaantjes Rollerclub