Geisingen is de laatste jaren het skeelermekka van de wereld. In het Zuid-Duitse dorp zijn veel toprijders neergestreken om te trainen op de overdekte piste. Komend weekend rijden de vele wereldkampioenen een weekend lang wedstrijden.
 
Op de overdekte piste in Geisingen wordt sinds opening van de baan jaarlijks een groot skeelertoernooi georganiseerd. De wedstrijd op de zeer snelle piste telt niet mee voor een competitie, maar kan jaarlijks wel rekenen op een wereldkampioenschapwaardig deelnemersveld. Veel van de deelnemers wonen en trainen in Geisingen. De locatie is fantastisch en de trainingsgroep aldaar erg goed. Anderen, zoals Bart Swings, brengen vaak meerdere malen per jaar een korte periode door op de baan in Geisingen om te trainen. De rijder van Powerslide is ook nu al neergestreken in Zuid-Duitsland om dit weekend zijn overwinning van vorig jaar te verdedigen.
 
In Geisingen worden verschillende afstanden gereden, maar de bekendste is misschien wel de Dobbin Sprint. De Dobbin Sprint is een ‘vliegende ronde’ over 200 meter. Deelnemers mogen zelf weten hoe lang ze snelheid maken om vervolgens een ronde vol te rijden. Vorig jaar: