Het afgelopen weekend is in het Portugese Lagos het skeelertoernooi Terras de Infante verreden. Onder de deelnemers enkele wereldtoppers uit Frankrijk, Spanje en natuurlijk Portugal, maar ook enkele Belgische deelnemers.

Voor de elfde keer werd het toernooi in Lagos georganiseerd. Traditioneel, met uitzondering van vorig jaar, is het toernooi de eerste grote internationale krachtmeting op de baan en weg. Bij de mannen een zeer sterk deelnemersveld, zeker op de sprintnummers. De Fransman Elton de Sousa won de 200 meter in een tijd van 14,605. De Souza liet de Spanjaard Patxi Peula en zijn landgenoot Gwendal Lepivert achter zich. Ook de vijfhonderd meter leverde een zege op voor De Sousa. De Sousa won voor Lepivert en Garderas.

De overwinning op de vijf kilometer puntenkoers ging naar de sterke Patxi Peula. Peula liet op het onderdeel, waar hij al eens Europees kampioen op werd, De Sousa en Garderas achter zich. Ook op de punten/afvalkoers toonde Peula zich de snelste. De Sousa werd wederom tweede net voor de Portugees Dias.

Bij de dames ging de overwinning op de 200 meter naar de Spaanse Andrea Arregui Garcia. Garcia klokte in de finale een tijd van 16,648. De Portugese Nunes werd tweede, net voor haar landgenote Canha. De Belgische Ellen van de Catsye won de vijfhonderd meter. Ze deed dat voor Canha en Garcia. Van de Catsye won eveneens de puntenkoers en de punten/afvalkoers. Op de afsluitende halve marathon een compleet Belgisch feestje. Vera Huys won voor haar landgenote Van de Catsye (beide CadoMotus). Derde werd Jessica Gaudesaboos.