In het Chinese Haining werd onlangs de laatste World Inline Cup van het seizoen verreden. Arlidge en Zhen wonnen de laatste etappe. Severin Widmer en Nicole Begg wonnen het klassement. De laatste World Inline Cup van het seizoen 2011 werd verreden in Haining. Met Scott Arlidge en Yang He Zhen kreeg de Aziatische World Cup twee sterke winnaars. Toch was de wedstrijd niet van een bijzonder hoog niveau, want vele toppers waren afwezig.
 
Zo matig als de competitie dit seizoen op 17 april begon in Valencia, zo eindigde de competitie ook in Haining. Vele toppers laten de wedstrijden links liggen en doen incidenteel mee. De competitie, die de laatste jaren al flink in omvang en populariteit is geslonken, kende daarmee een nieuw dieptepunt. Wedstrijden met duizenden deelnemers en vele wedstrijdrijders lijken in de World Inline Cup voorgoed verleden tijd.
 
Hoe de World Inline Cup er volgend jaar uit zal zien is nog onbekend, maar in deze vorm  (met enkele wedstrijden in Azië) lijkt de competitie ten dode opgeschreven.
 
Meer info