Na een zeer succesvol verlopen EK in eigen land heeft de Nederlandse ploeg van Desly Hill in Zuid-Korea ook een succesvol WK achter de rug. Michel Mulder en Crispijn Ariëns behaalden beide een bronzen medaille.
 
De senioren heren hebben op het WK in Yeosu uitermate goed gepresteerd. De prestaties op de baan waren nog niet bijzonder, tweemaal een plaats bij de beste tien, maar op de weg werd dat ruimschoots goedgemaakt. Michel Mulder begon het wegtoernooi met een knappe zevende plaats op de 200 meter. Op de 500 meter verbeterde hij deze prestatie door zeer knap derde te worden. Nog nooit eerder behaalde een Nederlander een spintmedaille op een WK. Mulder heeft de primeur en had zelf het gevoel dat er meer in zat. Op het sprintduo van Colombia, Munoz en Causil, stond overigens geen maat in Zuid-Korea. De twee mannen pakten alle wereldtitels weg op de kortste nummers en Colombia won ook beide aflossingswedstrijden.
Ariëns kwam pas echt op gang op de weg. De Nederlander begon met een uitermate goede prestatie op de afvalkoers. In deze wedstrijd werd hij zeer knap zesde. Op de puntenkoers verbaasde Ariëns vriend en vijand door meteen de aanval te kiezen. Een goed gekozen aanval, want lange tijd leek de wereldtitel binnen handbereik. Uiteindelijk miste Ariëns de wereldtitel nipt en werd hij met evenveel punten als de nummer twee Bart Swings derde. Waar Colombia regeerde op de spintnummers, waren het vooral de Europeanen die de lange afstanden domineerden. Swings (België), Francolini (Italië) en Guyader (Frankrijk) pakten alle drie een titel.
Waar de heren een succesvol toernooi kenden in Yeoso, was het toernooi voor de dames ronduit teleurstellend. Waar op het EK in eigen land nog Europese titels en medailles werden gewonnen kwamen de Nederlandse dames er in Zuid-Korea niet aan te pas. Vorig jaar in Colombia wist Anniek ter Haar nog een medaille te winnen, maar in Yeso zat dat er nooit in. Bianca Roosenboom behaalde nog de beste resultaten met een elfde en twaalfde plaats op de spintnummers. Europa telde sowieso nauwelijks mee. Het damesskeeleren wordt mondiaal beheerst door Colombia en de Aziatische landen.
Dijkstra kende een behoorlijk sterk toernooi in Yeosu. Op de baan wilde het nog niet echt lukken met de Nederlander en eindigde hij eenmaal net buiten de top tien. Op de weg liet Dijkstra echter van zich spreken met een tiende plaats op de puntenkoers en een zeer verdienstelijke vijfde plaats op de afvalkoers. Lars Scheenstra werd op de weg negende op de 200 meter tijdrit.
 
De junioren dames kwamen niet mee in het mondiale skeelergeweld. Mandy Groot en Lisanne Buurman moesten zich tevreden stellen met enkele top twintig plaatsen.