Bianca Roosenboom, Michel Mulder, Brooke Lochland en Erwin Mesu zegevierden vandaag op de landelijke baancompetitie in Purmerend.
 
Op het programma stondenceen 100 meter, 500 meter series en een tien kilometer puntenkoers. De korte afstanden vormden samen het sprintklassement.
 
Bij de dames was Bianca Roosenboom de snelste over de korte afstanden. Op de 100 meter hield zij Lisanne Buurman en Brooke Lochland achter zich. Op de 500 meter wisselden deze dames van plaats.
 
Michel Mulder sprintte tweemaal naar de zege. Luc ter Haar werd twee maal tweede. Wessel Schilders pakte de derde plaats in het klassement door derde te worden op de 100 meter.
 
De tien kilometer puntenkoers werd een prooi voor Brooke Lochland. Zij reed samen met Annemarie Boer weg na twee tussensprints en bleven weg tot aan de finish. Bianca Roosenboom pakte in het begin van de wedstrijd punten en werd derde.
 
Bij de heren waren het de gebroeders Mesu die streden om de overwinning. Erwin zat in eerste instantie niet bij de kopgroep, maar reed sterk terug en liet iedereen achter zich. Hij kwam solo over de streep. Broertje Niels werd tweede, voor Ruurd Dijkstra was er een derde plaats.