Karlo Timmerman heeft de skeelerwedstrijd in Surhuisterveen gewonnen. De wedstrijd, georganiseerd door PodiumOrganisatie, eindigde op een massasprint.
 
Met duizenden toeschouwers langs de kant werd is Surhuisterveen vlak voor het profcriterum, met o.a. Cadel Evans en Jonny Hoogerland aan de start, een skeelerwedstrijd verreden. Een groot peloton skeeleraars stond aan de start met o.a. lanegbaantoppers Bob de Jong en Kjeld Nuis.
 
De wedstrijd, over ongeveer dertig kilometer, was vanuit de start een lust voor de toeschouwers. Vele kopgroepen vielen er te noteren met vaak daarbij de sterke Karlo Timmerman, maar ook de Australiër Joshua Lose. Toch werd de wedstrijd uiteindelijk in de sprint beslist en Karlo Timmerman bleek hierin de rapste. Christijn Groeneveld werd tweede en Erwin Mesu derde.
 
Toch zuur
Timmerman won de wedstrijd in Surhuisterveen op indrukwekkende wijze. Eerder als was de rijder uit de ploeg van Telstar de beste in Yerseke, maar toch selecteerde bondscoach Desly Hill hem niet voor het EK en 14 andere marathonmannen wel. Timmerman: “Ik wist aan het begin van het seizoen nog niet echt wat ik wilde met het EK, het is geen hoofddoel. De laatste tijd rijd ik echter erg lekker en zou dolblij geweest zijn als ik mocht deelnemen aan het EK. Ik ben echter helaas niet geselecteerd en er is ook geen contact geweest”.
 
Laaiend enthousiast
Niet alleen de organisatie en het publiek waren laaiend enthousiast over de wedstrijd in Surhuisterveen, ook de rijders waren lyrisch. Tijdens normale wedstrijden staat er tegenwoordig maar een handjevol publiek langs te kant. In Surhuisterveen stond het publiek rijendik. Organisator en skeelerliefhebber Jork Wielinga was dan ook erg in zijn nopjes. “Dit is wat skeeleren nodig heeft in mijn beleving. Het is zo’n fantastische sport en ik wil dat graag promoten.” Zondag staat in Appelscha de derde en voorlopig laatste wedstrijd van podiumorganisatie op het programma.
Uitslagen