Bart Swings zal volgend skeelerseizoen niet meer uitkomen voor de ploeg van CadoMotus. Ook zijn broer Maarten en Ferre Spruyt verlaten de ploeg na drie zeer succesvolle jaren.
 
Na drie jaar vertrekt Bart Swings bij CadoMotus. De meervoudig wereldkampioen wil zich meer focussen op schaatsen en gaat komend skeelerseizoen voor een Duitse ploeg rijden. Swings blijft wel samen met zijn broer Maarten en Ferre Spruyt.
 
Swings heeft vorig jaar succesvol de overstap gemaakt naar het langebaanschaatsen en lijkt dit jaar echt door te breken. In Tsjeljabinsk, tijdens de Essent ISU World Cup, won Swings in een zeer sterke tijd zelfs in de B-groep op de vijf kilometer. Het doel voor Swings zijn de Spelen in Sotsji.
 
In een persbericht van CadoMotus laat Swings weten met veel plezier voor CadoMotus gereden te hebben. Diederik Hol van CadoMotus betreurt de breuk, maar snapt ook dat Swings andere prioriteiten stelt. CadoMotus zal zich in de toekomst meer gaan richten op talentvolle skeeleraars en regionale teams blijven ondersteunen. Het damesteam blijft bestaan.