Bart Swings en Manon Kamminga hebben de Gouden Pijl in Emmen op hun naam geschreven. De tiende etappe in de strijd om de KPN inline cup was onderdeel van het programma in Emmen. Zo stonden ook kersverse Olympisch kampioenen Marianne Vos en Aleksandr Vinokourov aan de start.

Swings wist Gary Hekman af te troeven in een spagaatfinish, Crispijn Ariëns werd derde. Laatstgenoemde gaat aan de leiding in het klassement. Hem kan de zege niet meer ontgaan, Ariëns staat ruim honderd punten voor op nummer twee Niels Mesu. Rick Smit staat derde op elf punten van Mesu.

Tussen de A rijders reden de Beloften. Sjoerd den Hertog was de beste op plaats zestien. Tweede werd Antoine de Schipper voor Kevin Spithorst, die de leiding behoudt in het klassement.

Bij de dames kwam Manon Kamminga solo over de streep. Na het Europees kampioenschap steekt zij nog altijd in een goede vorm. Brooke Lochland kwam alleen aan als tweede, Hilde Govaerts werd derde. De Belgische blijft aan de leiding staan in het klassement en zal deze ook met grote voorsprong winnen.

De masters reden tussen de dames, Gerald Bos was de beste op plaats vier. Carlo van der Zwan werd tweede, de derde plaats was voor Micha Vendel.