Arjan Smit vervangt Sjoerd Huisman op het EK Marathon. De rijder uit de ploeg van Telstar is onvoldoende fit om deel te nemen aan het EK. Bondscoach Hill ziet in Smit goede vervanger.
 
Vorige week al werd bekend dat Sjoerd Huisman niet zou kunnen deelnemen aan de marathon op het EK. Huisman is nog niet fit genoeg en verkiest rust. Voor marathonrijders die niet geselecteerd werden voor het EK Marathon dus weer spannende dagen, want zou er nog een andere rijder aangewezen worden? Kandidaten genoeg, zo leek het. Jouke Hoogeveen won de wedstrijd in Steenwijk en maakt de laatste wedstrijden een sterke indruk, maar wordt toch gepasseerd door Hill. Ook Karlo Timmerman of de winnaar in Helmond Sjaak Schipper kregen geen uitnodiging.
 
Arjan Smit kreeg tot zijn eigen opluchting wel de kans van Hill. Smit had eerder al via Twitter laten weten het jammer te vinden dat hij niet in eerste instantie bij de ploeg zat. Bondscoach Hill ziet in Smit een goede aanvulling op de ploeg. Smit is ongetwijfeld de meest ervaren rijder binnen de ploeg en op een zwaar parcours, zoals dat in Zwolle, kan Smit zeker van meerwaarde zijn voor de ploeg.