Powerslide heeft de voorbije jaren het beste en grootste World Team in de skeelerwereld. Met rijders als Yann Guyader en Scott Arlidge won de ploeg vele wedstrijden. Momenteel wordt het nieuwe team gevormd.
 
Een grote aderlating voor de ploeg voor het seizoen 2012 is het vertrek van Yann Guyader. Guyader behaalde de Europese titel op de marathon en pakte ook nog eens een wereldtitel. Guyader rijdt volgend jaar voor Eoskates.
 
Tot dusver contracteerde Powerslide drie rijders. Scott Arlidge, Ewen Fernandez en Felix Rhijnen. De Nieuw-Zeelander Arlidge rijdt volgend jaar zijn derde seizoen voor de formatie. Of Arlidge weer zal deelnemen aan wereldkampioenschappen is nog onzeker. De Fransman Fernandez maakte aan het einde van het seizoen naam door de wedstrijd in Berlijn te winnen. De grootste skeelermarathon ter wereld. Rhijnen is al jaren de beste skeeleraar uit Duitsland en won afgelopen seizoen o.a. de German Inline Cup.
Er doen vele geruchten de ronde over de aanvulling op de topploeg. Bart Swings zou al getekend hebben, maar Powerslide wil dit niet bevestigen. Als Swings komt dan lijkt het logisch dat ook zijn broer Maarten en Ferre Spruyt zich bij de ploeg voegen.