Podium, de organisatie van Jork Wielinga die vorig jaar enkele grote skeelerwedstrijden organiseerde, richt zijn pijlen voorlopig op de wielersport. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Podium volgend jaar nog skeelerwedstrijden organiseert.
 
Podium Organisatie, en daarmee ook Jork Wielinga dreigt volledig te verdwijnen uit de skeelersport. Eerder al gaf de schaats- en skeelerliefhebber aan te stoppen met de skeelerploegen en nu lijken ook de succesvolle wedstrijden van afgelopen skeelerseizoen geen vervolg te krijgen.
 
Wielinga organiseerde vorig jaar enkele grote skeelerwedsrijden die zeer goed werden ontvangen in het skeelerpeloton. Wielinga kon rekenen op veel deelname en stelde daar mooie wedstrijden tegenover met een goed gevulde prijzenpot. Op de website van Podiumorganisatie.nl valt nu te lezen dat Wielinga voorlopig afziet van het organiseren van skeelerwedstrijden.
 
Volgens Wielinga hebben de gesprekken met Koops van de KNSB niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wielinga: “De KNSB wil vooral zelf alle touwtjes in handen houden, zelfs in het maken van plannen (door anderen aangeleverd) en daar kan Podium niet op zitten wachten. Door het wegvallen van de skeelerwedstrijden komen er waarschijnlijk voor de wielerwedstrijden veel meer mogelijkheden vrij, zoals bijvoorbeeld een lucratief overall klassement voor deze wedstrijdencyclus.”