Ronald Mulder,  Michel Mulder en Koen Verweij hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de 200 meter. Alle gestart dames plaatsten zich voor de finale.
 
Vandaag is het wegtoernooi van het EK skeeleren in Zwolle begonnen. Deze ochtend werden de series op de 200 meter tijdrit verreden. Bij de heren klokte het Duitse sprintkanon Matthias Schwierz de snelste tijd. De Europees kampioen van vorig jaar op deze afstand liet met 17,038 de Spanjaard Ioseba Fernandes achter zich. Ronald Mulder finishte als derde met 17,218. Michel Mulder reed met 17,442 naar een vierde plaats. Koen Verweij plaatste zich met 18,057 nipt voor de finale.
 
Bij de dames stonden er twaalf dames aan de start van de serie en ook alle twaalf dames zijn door naar de finale. Een indicatie van tijden is er dan ook niet echt. Voor Nederland rijden Manon Kamminga en Bianca Roosenboom. Bij de junioren A heren plaatsten Lars Scheenstra en Wessel Schilders zich voor de finale. Bij de junioren A dames wist Mandy groot zich te plaatsen.

Uitslagen