Nederland heeft een teleurstellend baantoernooi achter de rug op het WK skeeleren in Zuid-Korea. Alleen Michel Mulder en Crispijn Ariëns wisten een top tien notering te behalen.
 
Een EK is geen WK. Dat wordt voor de Nederlandse ploeg in Zuid-Korea wel duidelijk, waar landen als Zuid-Korea en Colombia domineren komen de Europese landen er nauwelijks aan te pas. Alleen de Belg Bart Swings wist tot dusver een gouden medaille te behalen voor een Europees land.
 
Michel Mulder is met een twaalfde (300) en zesde plaats (500) de beste rijder uit de Nederlandse ploeg. Mulder heeft aangegeven dat het wegparcours hem zeker ligt en dat biedt perspectief voor nog hogere klasseringen. Naast Mulder is Crispijn Ariëns de enige andere Nederlander die zich bij de beste tien van Europa wist te plaatsen. Ariëns werd negende op de afvalkoers.
 
Bij de dames kent Bianca Roosenboom een goed toernooi. Roosenboom reikte tot de halve finales op de duizend meter en werd elfde.
 
De junioren komen in het skeelergeweld er nauwelijks aan te pas. Ruurd Dijkstra zorgde voor de beste prestatie door elfde te worden op de punten/afvalkoers.