Zaterdag 1 september organiseert Skeelerclub Oost Veluwe het Nationaal Pupillen Toernooi Inline Skaten. Het officieuze Nederlands kampioenschap is voor de jeugdcategoriën die normaal gesproken geen landelijke baanwedstrijden rijden. Op deze manier kunnen zij toch een beetje proeven aan het rijden tegen jeugd uit andere gewesten.

Vanaf 9.30 uur starten de pupillen 2 t/m 4 met de wedstrijden. Het evenement levert over het algemeen mooie wedstrijden op. Voor iedere deelnemer is er ook nog een leuke herinnering.

Vorig jaar gingen de overwinningen naar Queeny de Lang en Tygo Nicolai bij de pupillen 4. Selie de Jong en Ruben Lichtenberg waren de sterksten bij de pupillen 3. Anna van den Bos en Janno Botman wonnen bij de pupillen 2, zij haalden dit jaar op het NK baan in Haulerwijk ook enkele medailles binnen.

Aansluitend aan het Nationaal Pupillen Toernooi rijdt de jeugd vanaf pupillien 1 hun finale in de strijd om de nationale baancompetitie. De wedstrijden worden op de EK piste van vorig jaar verreden.

In het klassement bij de pupillen 1 meisjes leidt Maya de Jong, bij de jongens Tom den Heijer. Daniëlle Ootes en Remon Vos staan bovenaan in het klassement bij de kadetten. Bij de junioren B meisjes staat de Belgische Sandrine Tas bovenaan, Rémon Kwant bij de jongens.

Inschrijven voor het Nationaal Pupillen Toernooi kan via de website van de KNSB voor de licentiehouders. Niet-licentiehouders kunnen zich inschrijven via www.skeelerhuus.nl.