Manon Kamminga heeft op de duizend meter tijdens het Europees kampioenschap in Heerde goud weten te behalen op de duizend meter. Crispijn Ariëns pakt brons.
 
Manon Kamminga heeft in het Nederlandse kamp van de senioren gezorgd voor het derde goud. De rijdster, eigenlijk nog A-junior, won op spectaculaire wijze de duizend meter. Veel heeft Kamminga in haar race te danken aan Bianca Roosenboom. Roosenboom trok drie ronden lang de sprint aan voor Kamminga en blokkeerde ook nog eens op tactische wijze de rest van het veld toen Kamminga haar versnelling inzette. Een lange versnelling van bijna twee ronden, maar Kamminga hield stand en won de eerste gouden medaille van de dames dit toernooi.
 
Bij de heren was Mark Horsten de rol toebedeeld van aantrekker. Vanuit de start ging de Nederlander vol en de Fransen moesten vol in de achtervolging. Na drie ronden hadden de Fransen Horsten te pakken en dat was het teken voor Ariëns om vol aan te gaan. In het rechte stuk voor de bocht kwam Swings, die gemakkelijk leek te winnen, en de Fransman De Souza langzij. Op de meet was dit ook de uitslag.
 
Vanavond staat nog de aflossingswedstrijd op het programma. Alleen de heren reden een serie. De mannen plaatsten zich eenvoudig voor de finale.