Afgelopen weekend waren er naast de Nederlandse kampioenschappen baan nog meer landen waar een nationale titelstrijd plaats vond. Zo hield Frankrijk de wegkampioenschappen in regenachtig weer. In Italië werd er gestreden om de nationale titel op de marathon.
 
Bij de dames in Frankrijk gingen de titels naar de zusjes Halbout en Nathalie Barbotin. Barbotin was op de puntenkoers de sterkste, voor Sara Briand-Bak en Justine Halbout. Laatstgenoemde won de afvalkoers, Briand-Bak werd wederom tweede, Clemence Halbout werd derde.
Op de sprint bleek Clemence Halbout onverslaanbaar. Op de 200 meter versloeg zij haar zus. Junior A Ysia Clausses werd derde. Op de 500m werd Aurelie Duchemin tweede, junior A Pauline Combes werd derde.
 
Bij de heren was het een spannend toernooi waarbij elke afstand een andere winnaar kende. Zo won Nicolas Pelloquin de kortste afstand voor Elton De Souza en Gwendal Le Pivert. Le Pivert won de 500 meter, voor Brian Lepine en Pelloquin.
De 10 kilometer puntenkoers werd een prooi voor Nolan Beddiaf. Met acht punten voorsprong verwees hij Guillaume De Mallevoue naar het zilver. De bronzen medaille ging naar Alexis Contin. Contin wist op zijn beurt de 20 kilometer afvalkoers te winnen. Brian Lepine greep hier het zilver. De derde stek ging naar De Mallevoue.
Uitslagen
 
 
Francesca Lollobrigida is de nationale kampioene geworden in Italië. Zij kwam solo aan. Tweede werd Roberta Casu in de eindsprint, voor Francesca Liberati.
Bij de heren won Patrizio Triberio in de eindsprint van Stefano Galliazzo en Andrea Amabili. De juniorentitels gingen naar Arianna Piazza en Alessio Paciolla.
Uitslagen