Na de wedstrijden in Waarde en Hallum en het toevoegen van de Europa Cup in Zandvoorde behouden Manon Kamminga en Crispijn Ariëns de leiding in de stand van de Powerslide Skeeleraar van het Jaar.
 
De top van klassementen liet de wedstrijden in Hallum en Waarde links liggen. Dit komt voornamelijk door het afwezig van enkele rijders ten behoeve van het WK in Zuid-Korea. Manon Kamminga en Crispijn Ariëns bleven dan ook aan de leiding.
 
De laatste Europa Cup wedstrijd in het Belgische Zandvoorde is inmiddels ook toegevoegd. Elma de Vries, Bianca Roosenboom en Mark Horsten deden hierin goede zaken door een klassement te winnen. Roosenboom en De Vries kwamen hierdoor iets dichter bij leidster Kamminga. Horsten naderde leider Ariëns door zijn tien verdiende punten tot op een punt.
 
Deze week wordt het WK in Zuid-Korea afgewerkt. Er zijn tijdens de wedstrijden veel punten te verdienen voor de Nederlandse deelnemers. De kans is dus groot dat het klassement er volgende week anders uit ziet, zeker als iemand een wereldtitel weet te bemachtigen.  
 
Stand dames:
1. Manon Kamminga 238 punten 2. Bianca Roosenboom 207 punten 3. Elma de Vries 185 punten 4. Mariska Huisman 137 punten 5. Marieke van Hoek 88 punten Stand Heren:
1. Crispijn Ariëns 145 punten 2. Mark Horsten 144 punten 3. Michel Mulder 126 punten 4. Ingmar Berga 101 punten 5. Ronald Mulder 93 punten