Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus wordt de 45e Flanders Grand Prix georganiseerd in Zandvoorde. Dit jaar worden de wedstrijden verreden op de nieuwe piste waar volgend jaar het WK plaats vindt.
 
Bij de senioren staan diverse Europees kampioenen aan de start. Bart Swings, Lorenzo Cassioli, Francesca Lollobrigida en Manon Kamminga gaan de strijd aan met vele andere toppers.
 
Zo staan ook de zusjes Halbout uit Frankrijk aan de start en de sterke Nathalie Barbotin. Vanuit Duitsland komen Sabine Berg, Jana Gegner, Mareike Thum en Laethisia Schimek.  Ook Irene Schouten en Bianca Roosenboom zullen zich mengen in het buitenlandse geweld.
 
Bij de heren starten Mark Horsten en Michel Mulder als grootste Nederlandse troeven. Maar ook Ruurd Dijkstra die op het EK ten val kwam staat aan de start. De concurrentie is groot en er staan veel EK-gangers op de deelnemerslijst. Maar ook Scott Arlidge en Kalon Dobbin staan op de lijst.
 
Ook veel Nederlandse jeugdrijders gaan de strijd aan met buitenlandse leeftijdgenoten. De wedstrijden kunt u live bekijken. De series van de sprintafstanden worden niet uitgezonden. Vanaf vrijdagmiddag 17:00 uur starten de videobeelden.