Willem Hut heeft de zesde wedstrijd in de strijd om de KPN cup op zijn naam geschreven. Hij kwam solo over de streep na tachtig ronden over het Esplanade te hebben gereden.
 
Op het snelle parkoers in Almere, waar vorig jaar het Nederlands kampioenschap weg plaats vond, hielden slechts twaalf mannen stand. Al vroeg in de wedstrijd waren er diverse ontsnappingen. Daarvan was die van Willem Hut uiterst succesvol. Met hulp van zijn ploeggenoten kwam hij op een ronde voorsprong. Uiteindelijk werd Crispijn Ariëns tweede, voor Geert Plender. Zij zaten in een achtervolgende groep met Rick Smit, Niels Mesu en Ian van Zutphen.
 
Bij de dames won Elma de Vries na een declassering van Brooke Lochland. Samen met Nele Armée vormden zij de kopgroep. Lochland en Armée leken te strijden om de zege, maar in de laatste bocht voor de finish had de jury iets gezien van Lochland wat niet door de beugel kon. De sprint van het peloton werd gewonnen door Irene Schouten.
 
Peter Groen ging met de overwinning naar huis bij de beloften. De 19-jarige Leiderdorper kwam alleen over de streep. Tweede werd Australiër Sam Evans, de derde plaats ging naar Gerco van de Beek.
 
Uitslagen