Vandaag zijn de eerste afstanden verreden op het Nederlands kampioenschap weg in Zeist. De rijders kregen de 200 meter tijdrit en de afvalkoers voor de kiezen.
 
Mark Horsten is winnaar geworden van de 200 meter tijdrit en 20 kilometer afvalkoers op het Nederlands kampioenschap weg. Op de tijdrit noteerde hij de enige tijd onder de 18 seconden: 17.746. Sander de Graaf werd tweede in een tijd van 18.134, Wessel Schilders werd derde in 18.164. Opvallend was het optreden van Luc ter Haar bij de junioren A jongens. Ook hij wist onder de 18 seconden te blijven en wist met 17.871 de titel op te eisen. Lars Scheenstra en Cornelius Kersten completeerden het podium.
 
Op de afvalkoers wist Horsten naar de zege te sprinten. Koen Verweij had geen passend antwoord en werd tweede. Nick Roetman werd knap derde, hij zat eerder in de wedstrijd in een kopgroep met Ian van Zutphen en Kevin Floris.
 
Bij de dames werd er geen officieel NK gereden. Er stonden slechts tien rijdsters aan de start bij de tijdrit. Winst ging naar Elma de Vries in een tijd van 20.066. Tweede werd Margo van de Merwe in 20.820, voor Hilde-Marije Dijkstra, zij noteerde 20.864. Snelste dame van de dag was Mandy Groot, zij zette de klok stil op 19.637. Lisanne Buurman dook eveneens onder de 20 secondegrens in 19.953. Annemarie Boer werd derde bij de junioren A in 20.356. Deze dames hadden wel een officieel NK.
 
De 15 kilometer afvalkoers werd een officieuze wedstrijd bij de dames. De senioren en junioren A reden gezamenlijk de afstand. In een aantrekkelijke wedstrijd wist Elma de Vries als eerste over de streep te komen. Tweede werd Margo van de Merwe, voor Lisanne Buurman.
 
Morgen staan de 500m en de puntenkoers op het programma voor de junioren A en senioren. De dag start met de 200 meter tijdrit voor kadetten en junioren B.