Mark Horsten en Sander de Graaff zijn pure skeeleraars en moeten van schaatsen niets hebben. Het duo van ISP/Van Lingen vertrekt dan ook vandaag voor drie maanden naar Florida.
 
Veel skeeleraars in Nederland verruilen in september de skeelerwielen voor de ijzers. Of het nu langebaanschaatsen is of marathon, bijna iedereen gaat het gladde is op. Niet Mark Horsten en Sander de Graaff. Het duo gaat liever de indoorhal in Heerenveen in, om hun rondjes te draaien. Schaatsen doen ze heel af en toe nog wel, maar dan als duurtraining of gewoon voor de lol.  
 
Toch hebben zowel Horsten als de Graaff een verleden in het schaatsen. Horsten begon als langebaanschaatser, maar vond al snel de shorttrackschaatsen. Daarin presteerde hij goed, maar zijn grote liefde is de skeelersport. Ook reed Horsten eens een seizoen in het beloftenpeloton van de Eerste Divisie. “Niet mijn ding”, aldus Horsten. Ook de Graaff begon als schaatser, reed net als Horsten marathons, maar is nu een pure skeeleraar en raakt de schaatsen nauwelijks nog aan.
In Florida, waar het natuurlijk heerlijk weer is, zullen Horsten en De Graaff vooral heel veel indoren. In Amerika is het indoor skeeleren op sommige plaatsen vele malen groter dan outdoor skeeleren. De NSC is, waar Horsten zich vorig jaar al eens voor plaatste, de grootste competitie aldaar. Beide heren zullen in Florida drie maanden blijven. Eind februari keert het duo terug om zich in Europa verder voor te bereiden op het skeelerseizoen.