Afgelopen 9 augustus werd Frank Fiers 40 jaar. Naar eigen zeggen een mooie leeftijd om te stoppen met competitief inline skaten. Fiers wil dit op een leuke manier doen en organiseert samen met zijn club ISCE en de stad Eeklo een afscheidswedstrijd van 40 km (rondjes van iets meer dan 2 km) in het centrum van Eeklo, op zondag 25 september, om 18u. Het gaat om een galawedstrijd zonder 'sportieve inzet' waarop Fiers het huidige internationale peloton uitnodigt. Ook inline skaters die reeds gestopt zijn en marathonschaatsers die af en toe skeeleren worden uitgenodigd om samen met Fiers nog een laatste keer in “het” peloton te rijden. Tot op heden hebben prominente namen als Arjan Mombarg, Marcel Oosten, Henry Koers, Martijn Kromkamp, Rob van Mechelen, Roelof Compagner, Erwin Van Boven, Henry Visser, Davy Willems, Renaat Demeter en Sven Depoorter de skeelers van onder het stof gehaald en zijn in volle voorbereiding voor hun come back in Eeklo. De wedstrijd is een onderdeel van een groot evenement genaamd ‘Eeklo leeft’. Er zijn die dag de ganse namiddag allerlei activiteiten van alle Eekloose sportclubs, cultuurverenigingen en jeugdbewegingen. Er zijn constant demo’s en men kan op een groot scherm het WK wielrennen voor profs live volgen. Er zal dus een typische Vlaamse sfeer & ambiance zijn! Voor de wedstrijd is er ook een toertocht van 30km.
 
"Na de wedstrijd skeeler ik graag met iedereen (jong & oud) die wil/kan skeeleren (dus ook de aanwezige toerrijders en toeschouwers) nog een allerlaatste rondje aan recreantentempo. Dus als je het niet ziet zitten om de wedstrijd te rijden dan kan je hier wel meerijden" Aldus Frank Fiers.
  Mensen die dat willen kunnen na de wedstrijd een hapje eten en er zal een After Party worden georganiseerd. Alle A- en B-rijders hebben via de KNSB inmiddels een uitnodiging van het evenement ontvangen. Hebt u de uitnodiging niet ontvangen maar wilt u toch aanwezig zijn? Neem dan even contact op met de organisatie via SK8marathonEEKLO@isceeklo.be voor de wedstrijd en met toertocht@isceeklo.be voor de toertocht.
 
Volledig programma zondag 25 september: