Het team van Habovo met Luc ter Haar, Erwin en Niels Mesu en gastrijder Peter Groen hebben gisteren de twee-uursrace op hun naam geschreven. Zij troefden in de sprint Maple en Cado Motus senior af. Bij de dames won Bemog/Powerslide 2.
 
Teams van elk kaliber stonden gisteren aan de start in het regenachtige Medemblik. Waar het tijdens de landelijke baan voor de jeugd de hele dag zo goed als droog was gebleven. Kwam de regen tijdens het hoogtepunt van de dag. Dat was voor Telstar/Craft/Powerslide een teken om de stekker eruit te trekken. Zij hadden al een achterstand op de koplopers.
 
Gedurende de race reden de teams van Habovo, Maple (Sjaak Schipper, Ian van Zutphen, Nick Roetman en Maurice Vriend) en Cado Motus (Kevin Spithorst, Robert Post, Gerard Haasjes en Gerwin Smit) samen. Met nog een ronde te gaan moest Cado Motus een klein gaatje laten vallen en sprintte Habovo naar de zege.
 
Bij de dames was Bemog/Powerslide 2 het team met de meest afgelegde kilometers. Erna Last-Kijk in de Vegte, Stien Vanhoutte, Lisanne Buurman en Maurine Kroon wisten de meeste ronden te rijden. Tweede werd het Cado Motus damessteam waar Irene Schouten, Ellen van de Catsye, Kimberly Muusse, Paula Mol en Vera Huys voor uitkwamen. Derde werd Bemog Powerslide 1. (Annemarie Boer, Sandrine Tas, Kelly Schouten en Eva Buurman)