De Fransman Yann Guyader heeft tijdens het EK skeeleren in de Nederland de marathon op zijn naam geschreven. Gary Hekman pakte het brons. Bij de vrouwen bleek de Belgische Nele Armee de snelste. Niels Mesu won bij de Junioren A het zilver.
 
Midden in het centrum van Zwolle werd de afsluitende marathon van het EK skeeleren afgewerkt. De junioren beten het spits af. Sharon Hendriks bleek bij de dames de sterkte Nederlander en werd vijfde. Bij de heren pakte Niels Mesu het brons. Mesu maakte deel uit van een kopgroep met nog twee andere rijders. De Fransman Guillaume de Mallevou won de wedstrijd. Wim Dillen won de sprint van de achtervolgers en werd vierde.
 
De wedstrijd bij de dames werd een heus slagveld. Na veel aanvalspogingen van de Nederlandse dames reed uit eindelijk de Belgische Nele Armee alleen weg en won de wedstrijd. Sabine Berg finishte als tweede, Jana Gegner werd derde. Mariska Huisman was de beste Nederlandse op de vijfde plaats, 
 
Bij de heren ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep met o.a. Ingmar Berga. Bart Swings zelf zette dit recht door in zijn eentje dit gat dicht te rijden. Daarna waren en vele uitvalspogingen van vooral de grote Nederlandse ploeg. De uitvalspogingen kregen nooit echt de ruimte en dus eindigde de wedstrijd in een massasprint. Nederland trok de sprint aan voor Hekman, maar de Nederlander zag in de laatste meters Yann Guyader en Fabio Francolini nog voorbij komen.
 
Uitslagen